Skip to main content

Orø Hegnegaarden

Hegnegården på Orø kan lidt af hvert. For udover at tilbyde sommergæster god mad lavet fra bunden i den hyggelige gårdcafé, er det også gæstgiveri og kursusvirksomhed.

Et sted, der emmer af atmosfære

Jette Porting har ejet Hegnegården siden 1972, og selvom det er mange år, er det et sted, der løbende udvikler sig og tilpasser sig de besøgendes behov. Hegnegården består af både nye og gamle bygninger, hvilket giver et hyggelig og rustik miljø indendørs med opvarmede klinkegulve, hvide pudsede murstensvægge og flotte kraftige trælofter.

Marlieses Gårdcafé Orø
Photo: Marlieses Gårdcafé Orø
Marlieses Gårdcafé Orø
Photo: Marlieses Gårdcafé Orø

Udenfor er det særligt gårdcaféen, der trækker gæster til. Den overdækkede caféterrasse danner ramme om masser af gode oplevelser. Lige fra musikarrangementer til foredrag og temaaftener. Maden i caféen består så vidt muligt af råvarer fra øen, fx lam fra nabogården og friskfanget skrubber, og den præsenteres smukt, fordi – som Jette udtrykker det – man spiser jo også med øjnene.

På spørgsmålet om hvad der gør Hegnegården til noget særligt, svarer Jette Porting:

Stedet har en unik atmosfære, hvor vores gæster får oplevelsen af at være meget langt væk fra alting – på den gode måde. Her er en dejlig ro og et helt særligt lys – og det har vi alle stor glæde af.

Marlieses Gårdcafé Orø
Photo: Marlieses Gårdcafé Orø
Marlieses Gårdcafé Orø
Photo: Marlieses Gårdcafé Orø

Når man som Jette Porting har boet mange år på sammen sted, kan man glædes over, at tidligere initiativer begynder at bære frugt. På Hegnegården valgte man for 25 år siden at opkøbe jord og plante en fredskov – Hegneskoven, kaldes den. Skoven er nu vokset op, så alle kan nyde godt af dens mange muligheder for gåture, træning og leg i motions- og legeredskaber samt overnatning i de to populære shelters.

Læs mere om Hegnegaarden

Marlieses Gårdcafé Orø

Photo:Marlieses Gårdcafé Orø

Share your own experiences at :