Skip to main content
Skarø Is

Skarø Is

Photo: Skarø Is

På Skarø er ”reason to go” – altså hvorfor man som turist besøger et bestemt område – ofte isen. Men hvordan kan en is trække turister til en ø?

Et så anderledes produkt – og så på en ø!

Skarø Is er et helt særligt foretagende ved på én gang at være en meget lokalt funderet virksomhed og samtidig have et globalt, internationalt udsyn. Et godt eksempel på dét er virksomhedens to caféer, som er de eneste steder, hvor isen serveres som kugleis i stedet for de små papbægre: Den ene café er meget naturligt placeret på Skarø. Den anden ligger i centrum af Paris! Og begge steder går isen som – må man sige ”varmt brød”! – ikke mindst fordi, at cafégæsterne her kan smage og afprøve nye smagsvarianter, som endnu ikke er en del af sortimentet.

Skarø Is

Photo:Landdistrikternes Fællesråd

Skarø Is er primært produktion af is på bæger med over 70 økologiske varianter, der tæller alt fra gourmet, til protein og vegansk is. Grundlæggeren Martin Jørgen fortæller, at de mange smagsvariationer er et udtryk for en bæredygtig måde at inddrage naturen i produktudviklingen. Her kan man smage is med ingredienser som birkesaft og tang som en påskønnelse af naturens rigdom.

Han fortæller:

Vi arbejder ret intensivt med naturen og gør i mange sammenhænge opmærksomme på naturens mangfoldighed. Naturen bidrager med unikke smagsoplevelser og sundhedsfremmende produkter, men for os handler isproduktionen også om at skabe en bedre balance i naturen ved at bruge ressourcerne på en bæredygtig måde.

Skarø Is

Photo:Skarø Is

Hvert år besøger mange både danske og tyske turister is-caféen ud fra devisen om, at man da ikke kan sejle forbi Skarø uden at gå i havn, kigge forbi caféen og få en is. I den forbindelse har Martin Jørgensen haft en fin og lidt tankevækkende oplevelse med en lille gruppe af modne gæster, der var vant til at tage rundt i sommerlandet og opsøge gode madoplevelser. De havde den rettesnor for deres besøg på spisesteder eller restauranter, at var der et spisested, som samtidig var Skarø Is-forhandler, så valgte de det sted. Det var altså deres måde at kvalitetsstemple på – og dermed også en anerkendelse af en is i særklasse.

Læs mere om Skarø Is

Share your own experiences at :