Skip to main content
Fejø Calva

Fejø Kernegaarden

Photo: Fejø Kernegaarden

Kai Winter bliver næsten helt forpustet, når han fortæller, hvad Kernegaarden er, for stedet rummer så mange initiativer, så megen idérigdom og så meget passion.

Alligevel giver vi det et forsøg: Kernegaarden er økologisk frugtavl, mosteri, dyrehold med frilandskvæg og geder samt muligheden for bondegårdsferie. For bare at blive i overskrifter.

Vi har boet på Fejø i over 20 år, efter et travlt liv i byen. Fejø er med sin helt særlige natur bare et smukt sted at vågne hver morgen, og her på Kernegaarden oplever vi en balance mellem forretning og livsstil, der gerne skulle smitte af på alle de ting, man kan opleve her.

Fejø cider æbler

Photo:Landdistrikternes Fællesråd

Bæredygtighed gennemsyrer Kernegaarden, ikke bare i måden, der leves på, men også i måden, man passer på ressourcerne og miljøet. Det betyder bl.a., at stedet drives CO2-neutralt med egen vindmølle, som producerer både til egen og andres strømforbrug. Tidligere skævede Kai til møllen, som egentlig bare skulle skrottes, for køn var den ikke, og den larmede, men nu er mindsettet ændret: Vindmøllen er kilde til grøn og nødvendig energi, og derfor en kærkommen ven i baghaven.

Fejø, Kernegaarden
Photo: Kai Winther
Fejø Kernegaarden skilte
Photo: Fejø Kernegaarden

Hvis du besøger Kernegaarden med al dens charme, skulle du tage at smage en tapastallerken, der er stedets specialitet. Hvis vi da ikke lige skulle nævne den økologiske kaffe og Anitas gulerodskage, der er en gammel opskrift fra Anitas mor.

Med vores tapas og den øvrige mad bruger vi de lokale råvarer i så høj grad som muligt, så man kommer helt tæt på og virkeligt får smagt på Fejøs mange specialiteter.

Fejø Kernegaarden gårdbutik

Photo:Fejø Kernegaarden

Se mere på www.kernegaarden.dk  eller på www.fejocalva.dk 

Share your own experiences at :